Socratisch Café Rotterdam

Het eerstvolgende café is op 28 januari 2020Thema: Wat versterkt zelfrespect?
Gespreksleiders: Ariane van Heijningen en Anke Verhoeff

Het Socratisch Café Rotterdam nodigt je graag uit voor een onderzoekend gesprek waarin het denken over zelfrespect als thema centraal staat.
Volgens Van Dale betekent ‘zelfrespect’ eerbied voor jezelf. Uitgaande van de aanname dat je dat in verschillende mate kunt hebben, van heel zwak naar heel sterk, willen we onderzoeken wat zelfrespect versterkt. De uitgangsvraag is dan ook: ‘
Wat versterkt zelfrespect?
Ter prikkeling van de geest bieden we je twee citaten aan: Joan Didion, essayist: “De bereidheid om verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen leven is de bron waaruit zelfrespect voortkomt.” F.M. Dostojevski, schrijver: “Als je wilt dat men je respecteert, respecteer dan vooral jezelf; alleen daardoor, alleen door zelfrespect, dwing je ook respect af bij anderen." Wil je vooraf nadenken over een voorbeeld uit je eigen leven waarvan je kunt zeggen dat het je zelfrespect versterkte? Wat was er toen precies aan de hand? Herinner je het je nog goed? Ben je bereid je voorbeeld in te brengen?
Tijdens het gesprek onderzoeken we één van de ingebrachte voorbeelden.Schermafbeelding 2019-01-26 om 14.39.54

Sommige browsers, zoals Google Chrome, geven aan dat deze site niet volledig beveiligd is. We hechten eraan op te merken dat dit alleen geldt voor het doorgeven van gevoelige informatie als creditcardgegevens. Wees gerust: we vragen nooit om dit soort gegevens.